DRIEDAAGSE IN FRANEKER
TRANSPARANT VILT & BLADPRINT

Wanneer
19 – 20 – 21 oktober 2023

Tijden
Dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur

Bijdrage
Driedaagse ‘Transparant vilt & Bladprint
€ 333.00
Inclusief;
Verzorgde lunches, drankjes en hapjes. 

Exclusief;
De wol, zijde en verf. Deze kun je ter plekke aanschaffen en / of zelf meenemen. Je zal van tevoren een lijst ontvangen met welke vezels en verf we gaan werken. Ook zal je een lijst ontvangen met goede print bladeren.

Franeker is gastvrij met authentieke winkels, B&B en eetgelegenheden.
Zie hier voor overnachten
overnachten 

‘Nieuwe ideeën borrelen op’

DRIEDAAGSE IN FRANEKER
TRANSPARANT VILT & BLADPRINT

‘In een lekkere cadans toewerken naar wat zo lekker blijkt te werken’.

Ben je gefascineerd is door de schoonheid van de natuur en heb je een diep verlangen heeft om creatief bezig te zijn? Wil je genieten van de rust en verstilling die ontstaat wanneer je je verbindt met de natuur? Dan is deze driedaagse transparant vilt & bladprint speciaal voor jou!

Ontdek de magie van het vastleggen van natuurlijke pigmenten van bladeren en planten op wol en zijde en creëer unieke kunstwerken die de pracht van de natuur weerspiegelen.

Samen verkennen we de verschillende technieken en materialen.

Je zal ontdekken hoe transparant vilt en bladprint je in staat stelt om een diepere verbinding met de natuur te ervaren. Je zal leren hoe je speelt met kleuren, patronen en compositie om je eigen unieke stijl te ontwikkelen. 

Het samenkomen met gelijkgestemde vrouwen die gepassioneerd zijn kan een enorme bron van inspiratie zijn. Je kunt elkaars werk bewonderen, technieken delen en elkaar aanmoedigen om nieuwe artistieke hoogten te bereiken. 

In deze drie dagen zal je gaan toewerken naar bladgave werkstukken van wol en zijde. Denk aan jurkje, rokje, wandobject of sjaal. 

Dat betekent dat je 2 creatieve processen zult doorlopen.
Vilt proces en het Bladprint proces
We werken volgens het stap voor stap proces
‘Bladgaaf werken op wol’. 

Wat kan je verwachten?
Dag 1 

Vilten
Deze dag maak je vilten proeflappen (alles in het wit) en je kan alvast de voorbereidingen treffen voor het vilten van je groter werkstuk. Wil je een eenvoudig jurkje of rokje vilten kan dat. Je meet voor jezelf een makkelijk te begrijpen persoonlijke basismal waaromheen je kan vilten. 

Dag 2 
Vilt & Bladprint
Met de vilten proeflapjes doorloop je het bladprint proces van beitsen, compositie van de bladeren en kleuren, bundelen en stomen. Ondertussen ga je door het met vilten van je groter werkstuk. 

Dag 3 
Vilt & Bladprint
Deze dag zal spannend zijn. Het vraagt om aandacht en toewijding. Met je groter vilt werkstuk ga je de bundel opbouwen met bladeren, compositie en kleuren. 
De bundels gaan in de stoomketels en dan is het de natuur de tijd geven …

Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te doen. Voor iedereen zal het een vernieuwende manier van werken zijn.  Het gaat vooral om het genieten van de weg ernaartoe, het ontdekken, onderzoeken en leren van je eigen ervaringen.

Laat je creativiteit stromen en omarm het leerproces, waarbij elke afdruk een nieuwe ontdekking is.

‘Als een eeuwig durende proces van creatie, op creatie, op creatie…’

Aanmelden