DRIEDAAGSE IN FRANEKER
TRANSPARANT VILT EN BLADPRINT

WANNEER
3 – 4 – 5 augustus 
of
14 – 15 -16 september
of
26 – 27 – 28 oktober 2023

HOE LAAT
Dagelijks van 9.30 uur tot 17.00 uur

BIJDRAGE
3 DAAGSE TRANSPARANT VILT EN BLADPRINT
€ 333.00
Inclusief;
Verzorgde lunches, drankjes en hapjes. 

Exclusief;
De wol, zijde en de Landscape verfpoeders, deze kun je ter plekke aanschaffen en / of zelf meenemen. Je zal van tevoren een lijst ontvangen met welke vezels en verf we gaan werken. Ook zal je een lijst ontvangen met goede print bladeren.

… nieuwe ideeën borrelen op …

Franeker is gastvrij met authentieke winkels, B&B en eetgelegenheden.

Zie overnachten op de site.

DRIEDAAGSE IN FRANEKER
TRANSPARANT VILT & BLADPRINT

Heerlijk toegeven aan alles wat staat te popelen om te groeien en bloeien!

In deze drie dagen zal je gaan toewerken naar bladgave werkstukken van wol en zijde.
Denk aan een bladgaaf woonkussen, – wandobject, – jurkje of een bladgave sjaal. 

Dat betekent dat je 2 creatieve processen zult doorlopen.
Vilt proces 
Viltmogelijkheden worden aangeboden en textiele vezels worden besproken. Het gaat er vooral om dat je kiest voor een ondergrond die toegankelijk zal zijn voor de kleuren. Er is mogelijkheid voor het maken van een eigen basismal voor het vilten van een eenvoudig jurkje of rokje.

Bladprint proces
We werken volgens het stap voor stap proces
‘Bladgaaf werken op wol’ en ‘Bladwijzer met tannine & ijzer’. 
Stapje voor klein stapje doorloop je met je vilt proeflapjes het bladgave proces van beitsen, verfbaden, opbouw van de bundel, temperaturen en stomen. 

Het vraagt om aandacht en toewijding. Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te doen. Voor iedereen zal het een vernieuwende manier van werken zijn.  Het gaat vooral om het genieten van de weg ernaartoe, het ontdekken, onderzoeken en leren van je eigen ervaringen.

Wat kan je verwachten?
Dag 1 

Vilten
Deze dag maak je vilten proeflappen (alles in het wit) en je kan alvast de voorbereidingen treffen voor het vilten van je groter werkstuk. 

Dag 2 
Vilt & Bladprint
Er is nog zoveel te ontdekken en nog zoveel te leren. Met de vilten proeflapjes doorloop je het bladgave printproces en zal je leren van je eigen ervaringen. Ondertussen ga je door het met vilten van je groter werkstuk. 

Dag 3 
Vilt & Bladprint
Deze dag zal best spannend zijn. Iedere handeling zal ertoe doen. Met je viltwerkstuk doorloop je het bladprint proces van beitsen, compositie van de bladeren en kleuren, bundelen en stomen. De bundels gaan in de stoomketels en dan is het de natuur de tijd geven …

Hoe bijzonder zal het zijn om dit met elkaar te mogen doen. Allen met dezelfde passie en liefde voor textiele vezels. In een lekkere cadans toewerken naar wat zo lekker blijkt te werken.

… als een eeuwig durende proces van creatie, op creatie, op creatie …

Aanmelden