DRIEDAAGSE WORKSHOP –
BLADWIJZER MET LINNEN, TANNINE EN IJZER

Wanneer
Donderdag 4 juli
Vrijdag 5 juli
Zaterdag 6 juli 2024
Of
Donderdag 24 oktober
Vrijdag 25 oktober
Zaterdag 26 oktober 2024

Tijden
10.00 uur tot 17.00 uur

Bijdrage
Driedaagse workshop –
Bladwijzer met linnen, tannine en ijzer
€ 333.00
Inclusief;
Verzorgde lunch, drankjes en hapjes.

Goede printbladeren en -bloemen
Bij opgave zal je een lijst ontvangen met bladeren die de potentie hebben om goed te printen.

PDF stap voor stap beschrijving
Na deelname zal je het PDF ‘Bladwijzer met linnen, tannine en ijzer ontvangen’.

Aantal deelnemers
Om elke deelnemer voldoende aandacht te kunnen geven, is er plaats voor maximaal 6 deelnemers.

Franeker is gastvrij met authentieke winkels, B&B en eetgelegenheden.
Zie hier voor overnachten
Overnachten

‘Eindeloze mogelijkheden dienen zich aan.’

DRIEDAAGSE WORKSHOP –
BLADWIJZER MET LINNEN, TANNINE EN IJZER

Dankzij de harmonieuze samenwerking tussen tannine en ijzer ontstaan soms zachte bruine, diepgroene en vergrijsde kleurtonen, wat dit proces werkelijk fascinerend maakt. Het ingetogen karakter van linnen blijkt het perfecte canvas te zijn voor het samenspel van de natuur en de combinatie van tannine en ijzer.

Aangezien linnen een plantaardige vezel is en we werken met beits voor plantaardige vezels, openen er eindeloze mogelijkheden, niet alleen voor linnen maar ook voor materialen zoals katoen, bamboe en viscose.

We gaan aan de slag met verschillende tannines, waaronder Cutch, Gallappel, Gember, Granaatappel, Henna, Myrobalan en Walnoot, en je zult de magie van dit samenspel van linnen, tannine, ijzer, bladeren en bloemen persoonlijk ervaren.

Drie volle dagen bieden de tijd om in alle rust te leren en te experimenteren. Bij elke herhaling van het proces zal jouw begrip groeien en verdiepen.

Wat kan je verwachten:

Dag 1: Verkenning
We beginnen met het ontdekken van de verborgen schoonheid van plantaardige vezels. Leer hoe je deze vezels wast en voorbereidt op het kleurrijke avontuur dat voor ons ligt.

Met aandacht voor detail verdiepen we ons in het tannine bereidingsproces. Je zult zelf een tanninebad creëren om tanninelakens te maken, die een sleutelrol zullen spelen bij het samenstellen van je bundels voor de komende dagen.

Enthousiast? Dit is nog maar het begin! Met voorbehandelde proeflapjes gaan we vervolgens stap voor stap door het ecoprint proces. Leer hoe je de bundel opbouwt met bladeren, bloemen en de eerder bereide tanninelakens.

Dag 2: Verdieping
We duiken dieper in het verkrijgen van driedimensionale effecten en het creëren van composities met de bladeren en bloemen. Dit is de dag waarop je ontdekt wat voor jou het beste werkt en waar je ruimte hebt om te experimenteren en te spelen met de mogelijkheden.

Dag 3: Ruimte voor spelen
Op de derde dag is er alle ruimte om te experimenteren met verschillende combinaties van linnen (bamboe, viscose, katoen), tannine, ijzer, blaadjes en bloemetjes. Ontdek de verbazingwekkende en verrassende resultaten die deze combinaties opleveren. Hier draait alles om experimenteren en het ontdekken van nieuwe technieken, bladeren en de verschillende textiele vezels.

Samenspel
De samenwerking tussen tannine en ijzer weerspiegelt de kracht van collectieve inspanningen, en dit thema van samenwerking loopt als een rode draad door de hele workshop. Dit samenspel van ideeën zal de workshop verrijken en deelnemers inspireren om verder te gaan dan hun eigen grenzen en creatieve mogelijkheden te verkennen, wat zal leiden tot nieuwe, vaak verrassende resultaten.

Ontdek hoe het proces van linnen, tannine en ijzer je kan inspireren om buiten de gebaande paden te denken en nieuwe wegen van expressie te verkennen.

Dus, vergeet niet bladeren en bloemen mee te nemen uit je eigen tuin en omgeving, en snuffel eens rond in de kringloopwinkel voor wit linnen, bamboe, viscose en katoenen textiel. Hier kun je jouw vondsten tijdens deze drie dagen tot leven brengen.

Aanmelden