Rachel van der weerd

OVER MIJ

Kunstenaar ben je in hart en ziel, een oergevoel en haast onmogelijk om het er zomaar bij te doen. Een gepassioneerde zoektocht rondom ideeën, beelden en dromen.

Ik zie bij mijzelf steeds meer die vrijheid, speelsheid en openheid in mijn werk, steeds meer die eigen handtekening, steeds meer mij. En ik zal je vertellen, wat is dat heerlijk!

Ik weet wat voor moed het vraagt om echt je eigen weg te durven gaan. De wol heeft zoiets zachts en subtiels, het nodigt uit om verfijnd en verstild te werken, als aanvoelen, luisteren en meegaan met de beweging.  Als een samenspel van geven en ontvangen, als hervinden, bezinken, rijpen, kristalliseren, ontvouwen, als een weten wat mijn volgende stap is. 

Dat is ook gelijk mijn drive en passie is om mijzelf en anderen te stimuleren je eigen vonkje en sprankel te volgen.

Het schept enorm veel plezier om op een speelse, luchtige en open manier vorm te geven aan DAT wat wil ontstaan …

Mijn volledige focus ligt op transparant vilten,
juist in de verfijning zitten eindeloos veel technieken.

Voor mij is de weg ernaartoe al zo bijzonder … De spiegeltjes die de wol geeft,  het plezier van het leggen, de ontdekkingen, zelfs de worstelingen en dan de totale blijdschap als het werk klopt en als het past en straalt.

De wol laat mij stralen.

Ik doe wat ik het liefst de hele dag doe, en hoe mooi is het, dat we deze verrijkende sensatie wat de wol ons geeft mogen delen.

Samen met de groepsdynamiek zijn we tot wonderbaarlijke dingen in staat. Gewoon elkaar aanmoedigen en vooral gunnen..

Het geeft IETS magisch  … IETS zo voelbaar zacht, zo verfijnt en zo verstilt mooi …

Zo welkom …

Rachel van der Weerd