DRIEDAAGSE WORKSHOP
TRANSPARANT VILT EN ECOPRINT

Wanneer
Donderdag 22 augustus
Vrijdag 23 augustus
Zaterdag 24 augustus 2024

Tijden
Dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur

Bijdrage
Driedaagse workshop – Transparant vilt en Ecoprint
€ 333.00
Inclusief;
Verzorgde lunches, drankjes en hapjes.

Exclusief;
De wol, zijde en verf. Deze kun je ter plekke aanschaffen en / of zelf meenemen.

Voor optimale afdrukken van bladeren
Wanneer je besluit deel te nemen, ontvang je een zorgvuldig samengestelde lijst van bladeren met het potentieel voor prachtige afdrukken. Daarnaast krijg je een gedetailleerde lijst van de vezels en verf waarmee we aan de slag zullen gaan.

Stap-voor-stap PDF Handleiding
Na je deelname wacht er een bijzondere beloning op je: het E-Boek-bestand ‘Bladgaaf Werken op Wol’. Hierin ontdek je een gedetailleerde beschrijving die je begeleidt door het proces, waardoor je in staat bent om op een unieke en prachtige manier met wol en ecoprint verder te gaan, gewoon in je eigen vertrouwde omgeving.

Aantal deelnemers
Om elke deelnemer voldoende aandacht te kunnen geven, is er plaats voor maximaal 6 deelnemers.

Franeker is gastvrij met authentieke winkels, B&B en eetgelegenheden.
Zie hier voor overnachten
overnachten

‘Nieuwe ideeën borrelen op’

DRIEDAAGSE WORKSHOP
TRANSPARANT VILT EN ECOPRINT

‘In een lekkere cadans toewerken naar wat zo lekker blijkt te werken’.

Ben je gefascineerd door de schoonheid van de natuur en voel je een diepgeworteld verlangen om je creatieve kant te omarmen? Dan is onze driedaagse workshop over transparant vilt en ecoprint speciaal voor jou!

Je zult ontdekken hoe transparant vilt en ecoprint je de mogelijkheid geven om een diepere verbinding met de natuur te ervaren. We zullen werken volgens het stap-voor-stap proces ‘BLADGAAF WERKEN OP WOL.’ Dit betekent dat je twee creatieve processen zult doorlopen: vilten en ecoprinten.

Samen verkennen
Samen zullen we een verscheidenheid aan technieken en materialen verkennen, met speciale nadruk op het belang van het maken van proeflapjes. Het vervaardigen van deze proeflapjes biedt je de kans om het samenspel van bladeren met verschillende soorten textiele vezels en diverse technieken grondig te begrijpen.

Gedurende deze drie dagen werk je aan het creëren van een uniek wit viltwerkstuk, variërend van een jurk, rok, woonobject tot sjaal. Op dag 3 zal je je creatie onderwerpen aan het ecoprintproces, waarbij de natuurlijke pigmenten van bladeren en planten op wonderlijke wijze op je werkstuk zullen verschijnen. Het resultaat is een prachtige samensmelting van textuur, kleur, de natuur en, niet te vergeten, je eigen creatieve zelf.

Wat kun je verwachten?

Dag 1: Vilten
Op deze dag maak je vilten proeflappen (alles in het wit) en bereid je je voor op het vilten van je grotere werk. Als je een eenvoudige jurk of rok wilt vilten, kan dat. Je meet een begrijpelijke persoonlijke basismal af waar je omheen kunt vilten.

Dag 2: Vilt & Ecoprint
Met de vilten proeflapjes doorloop je het ecoprintproces, inclusief beitsen, het samenstellen van bladeren, kleuren, bundelen en stomen. Tegelijkertijd werk je verder aan je grotere viltproject.

Dag 3: Vilt & Ecoprint
Deze dag belooft spannend te worden. Het vergt aandacht en toewijding. Met je grotere vilten werk bouw je de bundel op met bladeren, compositie en kleuren. De bundels gaan in de stoomketels en dan geef je de natuur de tijd…

Ervaring is niet vereist om deel te nemen. Voor iedereen zal dit een verfrissende benadering zijn. Het draait vooral om het genieten van de reis, het ontdekken, onderzoeken en leren van je eigen ervaringen.

Het samenkomen met gelijkgestemde vrouwen, die even gepassioneerd zijn als jij, is een bron van inspiratie. Hier kun je elkaars creaties bewonderen, technieken delen en elkaar aanmoedigen om nieuwe artistieke hoogten te bereiken.

Aanmelden