ECOPRINT OP LINNEN EN LEER
IN DE FRANSE DORDOGNE

WAAR
Studio Felt and Fibers

8 Route des Barthoumeries
24600 St. Meard de Drone
Frankrijk

DATA
25 september tot 2 oktober
(5 lesdagen en 1 dag vrije besteding)
Aangegeven data zijn aankomst- en vertrekdag, daartussen zijn de 6 volle dagen.

TIJDEN
Dagelijks van 10.00 uur – 17.00  uur

BIJDRAGE
v.a. € 1.175,-
Op basis van 1-p kamer, volpension, exclusief materialen.
Materiaal kunt je ter plekke
aanschaffen en / of zelf meenemen. Er wordt speciaal en uitgebreid gekookt door Esther (die een chefs achtergrond heeft). Aperitief en wijn zijn bij het diner inbegrepen.

Voor informatie en inschrijving:
Rachel van der Weerd
Contactformulier
Esther Meijer
www.feltandfibers.com
Esther kan je vertellen over de reis- en verblijfmogelijkheden.

ECOPRINT OP LINNEN EN LEER
IN DE FRANSE DORDOGNE

Wil je genieten van de rust en verstilling die ontstaat wanneer je ecoprint proces doorloopt en je verbindt met de natuur van de Franse omgeving?
Ga dan mee op deze inspirerende reis!

De combinatie van het ingetogen linnen en de sprankelende expressie die het printen op leer met zich meebrengt, is werkelijk uniek. Deze manier van werken zal voor iedereen vernieuwend zijn. Belangrijker nog… Het gaat vooral om het plezier van de weg ernaartoe, het ontdekken, onderzoeken en leren van eigen ervaringen.

Viering van creativiteit
In de eerste drie lesdagen neem ik je stap voor stap mee in het creatieve proces van “Bladwijzer met linnen, tannine en ijzer.” Wat dit zo bijzonder maakt, is de veelzijdigheid van de stoffen waarop je kunt printen, variërend van antiek linnen tot Frans linnen en zelfs katoenen, viscose, bamboe sjaals, hemdjes of jurkjes die je van huis kunt meebrengen van de kringloopwinkel. Dit is een viering van creativiteit, waarbij iedereen wordt aangemoedigd om zijn/haar eigen unieke stijl te ontwikkelen.

De daaropvolgende lesdagen van deze inspirerende reis brengen nog meer magie, want dan zal het proces van “Blad- en bloemprinten op leer” worden geïntroduceerd.

Al spelenderwijs
Al spelenderwijs zal je worden aangemoedigd om kleuren en composities te onderzoeken en te ontdekken hoe je met bladeren en bloemen driedimensionale diepte kunt bereiken en kun je je creaties naar een hoger niveau tillen. Je zult vertrouwd raken met het gebruik van tannines en ontdekken welke effecten tannines en ijzer hebben op linnen en leer.

Organisch
Tijdens deze dagen heb je de vrijheid om organisch te werken, wat betekent dat je kunt kiezen of je de hele week wilt besteden aan het oefenen met kleine proeflapjes om de techniek onder de knie te krijgen, of dat je liever werkt aan grotere projecten met linnen of leer. Deze cursus is geschikt voor alle niveaus.

Ook maken we een botanische wandeling in de omgeving om bladeren en bloemen te verzamelen en te genieten van het Franse landschap.

Ja, ik ga
Als je wilt leren, nieuwsgierig bent, en dat vreugdevolle sprankeltje voelt waarvan alles zegt JA, IK GA, dan nodig ik je van harte uit om mee te gaan. Er wacht nog zoveel schoonheid om ontdekt te worden en de natuur heeft nog zoveel prachtigs voor ons in petto. Laten we samen op ontdekkingsreis gaan.

Aanmelden