TOEWERKEN NAAR BLADGOUD OP SATIJNZIJDE 

WANNEER
Vrijdag 20 januari
of
Zaterdag 11 maart

HOE LAAT
10.00 uur tot 17.00 uur

BIJDRAGE
TOEWERKEN NAAR BLADGOUD
€ 111.00
Inclusief;
Verzorgde lunch, drankjes en hapjes. 

Exclusief;
Bladgoud materialen pakket
€ 44.00
In het pakket zit de Satijnzijde sjaal en de proeflap Satijnzijde. Verder de ingrediënten voor het bladgoud recept en de goudgevende Landscape verfpoeders.  

Ook zal je de PDF stap voor stap beschrijving ‘TOEWERKEN NAAR BLADGOUD’  ontvangen.

Bij opgave zal je een lijst ontvangen met bladeren die de potentie hebben om goed te printen.  

Franeker is gastvrij met authentieke winkels, B&B en eetgelegenheden.

Zie voor overnachten op de site. 

 

TOEWERKEN NAAR BLADGOUD OP SATIJNZIJDE

… Soms zijn er geen woorden voor om te omschrijven hoe magisch mooi IETS is …

We werken volgens de stap voor stap beschrijving van het doe het zelf pakket toewerken naar bladgoud. Je gaat printen met de bladeren uit je eigen tuin en omgeving op een Satijnzijde sjaal in eigen gekozen kleuren.

Proefbundeltje bladgoud
We beginnen de dag met het maken van een proefbundeltje bladgoud om zo te leren van je eigen ervaringen. Kennis zal worden gedeeld over het beitsen van de Satijnzijde en het aanmaken van de verfbaden. Verder kom je meer te weten over de ingrediënten van het bladgoud recept, goede print bladeren en lekker werkende temperaturen en stoomtijden. 

Ruik je het al?  De stoomketels doen hun werk, de bundeltjes bladgoud verspreiden de geur van de Eucalyptus.

Nu de lunch mogen we de dampende proefbundeltjes uitpakken, dat doen we gezamenlijk, want juist van elkaar kunnen we zoveel leren. 

Bladgoud op Satijnzijde
De middag ga je toewerken naar bladgoud op een Satijnzijde sjaal. Het is een delicaat proces van zorgvuldige aandacht en toewijding. Je zal het gaan ervaren, het zou zomaar eens een pracht ervaring kunnen zijn.

Je zal een lijst ontvangen lijst met goede print bladeren die je kan verzamelen in eigen tuin en omgeving en mee kan nemen om mee te printen. De beste periode voor goede print bladeren te verzamelen is eind juni tot eind oktober. Ook is er in het atelier een lopend buffet aan gedroogde bladeren waar je gebruik van mag maken.
Leuk he!

Je hoeft van te voren geen ervaring te hebben om mee te doen, stap voor stap zal je worden begeleidt bij de opbouw van de bundel.

Het zal vooral gaan over verwonderen wat de natuur ons allen zo geeft …
en dat is zoveel … 

Aanmelden