TOEWERKEN NAAR BLADGOUD OP SATIJNZIJDE 

WANNEER
Zaterdag 23 juli

HOE LAAT
9.00 uur tot 17.00 uur

BIJDRAGE
TOEWERKEN NAAR BLADGOUD
€ 99.95
Inclusief;
Verzorgde lunch, drankjes en hapjes. 

Exclusief;
Bladgoud materialen pakket
€ 39.95
In het pakket zit de Satijnzijde sjaal en de proeflap Satijnzijde. Verder de ingrediënten voor het bladgoud recept en de goudgevende Landscape verfpoeders.  

Ook zal je de PDF stap voor stap beschrijving ‘TOEWERKEN NAAR BLADGOUD’  ontvangen.

Bij opgave zal je een lijst ontvangen met bladeren die de potentie hebben om goed te printen.  

Franeker is gastvrij met authentieke winkels, B&B en eetgelegenheden.

Zie voor overnachten op de site. 

 

TOEWERKEN NAAR BLADGOUD OP SATIJNZIJDE

… Soms zijn er geen woorden voor om te omschrijven hoe magisch mooi IETS is …

We werken volgens de stap voor stap beschrijving van het doe het zelf pakket toewerken naar bladgoud. Je gaat printen met de bladeren uit je eigen tuin en omgeving op een Satijnzijde sjaal. 

Proefbundeltje bladgoud
We beginnen de dag met het maken van een proefbundeltje bladgoud om zo te leren van je eigen ervaringen. Kennis zal worden gedeeld over het beitsen van de Satijnzijde en het aanmaken van de verfbaden. Je komt meer te weten over de ingrediënten van het bladgoud recept, goede print bladeren, de opbouw van de bundel, lekker werkende temperaturen en over het stomen.

Onderdompelen in de sensatie van de zintuigen
Proef maar eens de met zorg gemaakte gerechtjes, dat smaakt vast naar meer … Ruik je het al?  De stoomketels doen hun werk, de bundeltjes bladgoud verspreiden de geur van de Eucalyptus.

Bladgoud op Satijnzijde
Toewerken naar bladgoud op een Satijnzijde sjaal is een delicaat proces van zorgvuldige aandacht en toewijding. Je zal het gaan ervaren, het zou zomaar eens een pracht ervaring kunnen zijn.

Maar ik heb nog geen bladeren?
Je zal een lijst ontvangen lijst met goede print bladeren die je kan verzamelen in eigen tuin en omgeving en mee kan nemen om mee te printen. De beste periode voor goede print bladeren te verzamelen is eind juni tot eind oktober. Ook is er in het atelier een lopend buffet aan gedroogde bladeren waar je gebruik van mag maken.
Leuk he!

Maar ik heb het nog niet eerder gedaan, kan ik dan wel meedoen?
Jaaaa zeker kan je meedoen. Je zal worden begeleidt bij iedere stap in het proces. Het zal vooral gaan over verwonderen wat de natuur ons allen zo geeft.
Laat je verwonderen!

Kan ik zelf mijn kleuren kiezen?
Van tevoren kan je aangeven met welke kleur je wilt werken. Je gekozen kleur waar je mee gaat bundelen zal dan klaarliggen in het atelier. 

… het uitpakken is al iets speciaals om op te verheugen …

P.s. Ook als groepsuitje te boeken op datum naar eigen keuze.

Aanmelden