TOEWERKEN NAAR BLADGOUD OP SATIJNZIJDE 

WANNEER
Zaterdag 11 maart
of
Vrijdag 2 juni

HOE LAAT
9.00 uur tot 17.00 uur

BIJDRAGE
TOEWERKEN NAAR BLADGOUD
€ 111.00
Inclusief;
Verzorgde lunch, drankjes en hapjes. 

Exclusief;
Bladgoud materialen pakket
€ 44.00
In het pakket zit de Satijnzijde sjaal en de proeflap Satijnzijde. Verder de ingrediënten voor het bladgoud recept en de goudgevende Landscape verfpoeders.  

Ook zal je de PDF stap voor stap beschrijving ‘TOEWERKEN NAAR BLADGOUD’  ontvangen.

Bij opgave zal je een lijst ontvangen met bladeren die de potentie hebben om goed te printen.  

Franeker is gastvrij met authentieke winkels, B&B en eetgelegenheden.

Zie voor overnachten op de site. 

 

TOEWERKEN NAAR BLADGOUD OP SATIJNZIJDE

We werken volgens de stap voor stap beschrijving van het doe het zelf pakket ‘toewerken naar bladgoud’. Je gaat printen met de bladeren uit je eigen tuin en omgeving op een Satijnzijde sjaal. In je eigen gekozen kleuren.

In de ochtend
We beginnen de dag met het maken van een proefbundeltje bladgoud om zo te leren van je eigen ervaringen. Kennis zal worden gedeeld over het beitsen van de Satijnzijde en het aanmaken van de verfbaden. Verder kom je meer te weten over de ingrediënten van het bladgoud recept, lekker werkende temperaturen en stoomtijden. En welke bladeren de potentie hebben tot bladgoud. 

Ruik je het al?  De geur van Eucalyptus.  Het uitpakken van de dampende  bundeltjes bladgoud doen we gezamenlijk. Juist van elkaar kunnen we zoveel leren.

Laat de lunch je lekker smaken. Ook de smaken zullen hun bijdrage geven aan deze bijzondere dag.

In de middag
De middag ga je toewerken naar bladgoud op een Satijnzijde sjaal. Het zal een delicaat proces zijn van zorgvuldige aandacht en toewijding. Je zal het zelf gaan ervaren.

In het atelier een lopend buffet aan gedroogde bladeren waar je gebruik van mag maken. Leuk he! Je hoeft van te voren geen ervaring te hebben om mee te doen. Stap voor stap zal je worden begeleidt door het bladgoud proces. Het zal vooral gaan over verwonderen wat de natuur ons allen zo geeft;

En dat alleen is al goud waard!

Aanmelden