VILTEN UIT DE VACHT

Wanneer
Zaterdag  15 juni 2024

Tijden
9.00 uur tot 17.00 uur

Bijdrage
Dagje ‘Vilten uit de vacht’
€ 111.00
Inclusief:
Verzorgde lunch, drankjes en hapjes.

Exclusief;
De Tiroler bergschaap vlies en de gekozen Drentse schapenvacht waar je mee gaat werken.
Denk aan € 40.00 – €60.00.

Franeker is gastvrij met authentieke winkels, B&B en eetgelegenheden.
Zie hier voor overnachten
Overnachten

Als het weer het toelaat, werken we buiten, omringd door de prachtige sfeer van de Stinse Martenatuin. Terwijl je creatief bezig bent, zul je verwend worden met smakelijke gerechtjes die met zorg zijn bereid.

VILTEN UIT DE VACHT 

Een magische dag vol viltplezier en creativiteit wacht op jou!
Van pure vacht naar prachtig woonkleed!

Ruik je het al, de geur van vers geschoren wol? Het is meestal in de lente, wanneer de lammetjes vrolijk in de wei staan, dat het verlangen om met schapenwol te vilten weer opborrelt. En geloof mij, het is een bijzondere ervaring…

Wat kan je verwachten
Terwijl je het atelier binnenstapt, zul je de aanwezigheid van onze bijzondere gasten voelen: een prachtige kudde vers geschoren Drentse heideschaap vachten rechtstreeks van het betoverende eiland Terschelling. Hun vachten stralen het goede leven uit. Elke lok ademt de unieke sfeer van dit magische eiland.

Gedurende de dag zullen we samenwerken om deze vachten te transformeren tot prachtige woonobjecten, zoals een wandobject, bankkleed of vloerkleed van wol, waarbij we de schoonheid van iedere vacht behouden en er iets buitengewoons van maken.

Je mag zelf je schapenvacht uitkiezen. Wil je het zachte vachtje van de eerste lamsschering of juist de vergrijsde vacht van het wijze schaap, of ga je toch voor de volle vacht met lange lokken? Lokje voor lokje ga je de wol uitleggen op je werktafel. Het is als een samenspel tussen de wol en jou, waarbij elke handeling en elke lokje ertoe zal doen,

Het is een kans om te genieten van het viltproces, nieuwe vaardigheden te leren en te verbinden met gelijkgestemde viltliefhebbers die allemaal een passie delen voor de schoonheid van de natuur.

Je hoeft geen viltervaring te hebben om mee te doen. Kom met een open geest en een glimlach op je gezicht. Voel de wol tussen je vingers, ervaar de voldoening van het creëren en zie hoe deze prachtige schapenvachten transformeren tot woonobjecten die jouw persoonlijkheid en stijl weerspiegelen.

Iets heerlijk OERS om naar uit te kijken!

Aanmelden