ALLES IS ALTIJD AAN HET GOEDKOMEN

Nu weet ik het helemaal niet meer.

Dat dit de eerste zin is van het welkomstwoordje van het Doe het Zelf pakket zou worden had ik nooit van tevoren kunnen bedenken.
.
Het hele huis ruikt al wekenlang naar Eucaluptus, alles staat hier in het teken van het vinden van het lonkende Bladgoud. Voor mij liggen vele tientallen Satijnzijde proeven. Als er al een rode draad is, dan is het wel dat ze allen IETS onverklaarbaars hebben.
Hoe kan ik hier nu 1 recept uitkiezen?
.
Het op de paspop gedrapeerde bladgouden zijden lapje blijft maar toelachen …
Het was in de eerste week van de pandemie waar ik de lokroep van de eucalyptus hoorde.
Heb ik niet nog ergens?
In een stoffig doosje in het schuurtje vond ik de ondertussen half vergane Eucalypus blaadjes die ik jaren geleden in Cyprus (toen ook al met een onweerstaanbare drive) had opgeraapt en in volgestouwde koffers naar Nederland had meegesmokkeld.
.
Nu deed het ertoe, met de grootste zorgvuldigheid werden ze blaadje voor teer blaadje op de Satijnzijde gelegd en alsof het altijd al zo heeft willen zijn gingen ze samen gebundeld in de stoompot.
.
Het huis was al in een diepe slaap toen het moment daar was. Verlicht door het schijnsel van het maanlicht gingen de touwtjes los. Wat er zich voor mijn ogen aan gouden schittering ontvouwden is met geen woorden te omschrijven. Het leek wel of ik samen met de wereldse verstilling in de vertraging kwam.
Als dit een weerspiegeling mag zijn van zoveel potentie wat nog ontdekt wil worden dan is alles altijd aan het goedkomen!

Ik zie nog eens naar de Satijnzijde proeven op de tafel.
Wat is het toch wat zo aantrekt en wat zo blijft boeien …?
.
Een zingende blijdschap vult zich in iedere vezel van mijn lijf,
Jaaaaa, whoeehaaa …
Het bladgouden recept ligt hier al die tijd al in mijn handen … met gerustellende lekker makende ingrediënten van … laat het maar gewoon gebeuren, het zal vast wel ergens goedkomen …

De eerste doe het zelf pakketjes zijn al de deur uit, het voelt nog lang niet af, eerder als een pril en nieuw begin …
Ik wens je zinderende schittering toe en een zingende blijdschap die er altijd is …

Alsof er IETS groters aanstaat wat vleugels geeft,
Liefs Rachel

 

Geef een reactie