7 reacties op “Gastenboek

 1. Joke Lunsing zegt:

  In de nazomer van 2014 heb ik mij opgegeven voor de WOLWERK JAARGROEP FELT FOR ALL 5x op donderdag. Na anderhalf jaar herstellen van een ingrijpende operatie had ik behoefte mijn creativiteit meer ruimte te geven. Donderdag 2 oktober was mijn eerste kennismaking met Rachel en haar atelier. Haar persoonlijkheid en omgeving sloegen in als een bom. Het voelde als een warme en zeer vertrouwde deken om mij heen na een periode van veel loslaten zoals baan en collega’s. Ik voelde mij welkom en gezien op meerdere manieren. Door de sfeer, de materialen, het knapperende haardvuur, de geur van zeep, wol, koffie, chocolade en koekjes die royaal gepresenteerd werden, zag ik mijzelf opnieuw terug. Iets wat ik een tijdlang behoorlijk gemist had. Ook voelde ik mij welkom door de andere vrouwen die net als ik zin hadden om met FELT FOR ALL aan de slag te gaan. Mijn intuïtieve keuze om mij hiervoor op te geven is de beste geweest van 2014. Er is een grote ommekeer of wending in mijn leven gekomen door het uitspreken van een viltwens tijdens deze eerste viltdag. Mijn wens om SAMEN met vrouwen een viltcreatie te maken werd snel werkelijkheid door het vertrouwen en enthousiasme van Rachel. De FELT BEEHIVE, een vilten bijenkorf van 4,5 meter doorsnede is een feit en al een werkelijkheid geworden. Niet eerder heb ik zo snel viltvriendinnen mogen ontmoeten die samen met mij WILDE UITDAGINGEN durven aan te gaan. Met lef en moed BIJ-zondere vrouwen en projecten. Ik voel mij door dit alles zo gesterkt, ongeremd en verbonden op verschillende manieren met gelijkgestemden zonder dat ik uit de bocht vlieg. Er zijn voor mij deuren geopend naar nieuwe werelden en werkelijkheden en daar ben ik ontzettend dankbaar voor, wetende dat niets vanzelfsprekend is. Mijn viltfeest is nog maar net begonnen en kan nu al niet meer stuk. Ik heb weer toekomstplannen en durf te zeggen dat vilt mij op een rijdende trein in een weer dynamische wereld heeft gezet. En in die rijdende trein van co-creatie met anderen zit ik gelukkig niet alleen. De FELT BEEHIVE, die letterlijk op reis gaat, gaat ons viltende vrouwen op bijzondere plekken in de wereld brengen om onze wijze kennis te delen en nieuwe kennis op te halen. Het is een droom die in vervulling is gegaan. NU AL en dat belooft wat voor het vervolgtraject omdat het viltjaar nog maar net is begonnen en de droom nog veel groter blijkt te zijn.

 2. Loesanne zegt:

  Hoi Rachel.

  Wat een geweldige vrijgezellenmiddag hebben wij gister bij jou gehad. Met als resultaat een prachtig gevilt woonkleed voor de aanstaande bruid.

  Zij heeft zelf een mooi kleurenpalet mogen uitzoeken uit jouw ruime assortiment waar je verschrikkelijk hebberig van wordt. Vervolgens de grote uitdaging om een zeer diverse groep van 15 melige meiden aan het vilten te krijgen, waarvan slechts 1 ervaring had met het vilten. Maar met wat een enthousiasme zijn we met zijn allen aan de slag gegaan. De vaart zat er gelijk flink in en een ieder heeft op deze manier een stukje persoonlijkheid in het grote kleed kunnen toevoegen. En wat hebben we een lol gehad.
  Tussendoor werden we verwent met heerlijke hapjes en verfrissende drankjes om vervolgens weer met veel plezier aan het werk te gaan.

  Vervolgens met zijn allen het enorme kleed in plastic en met handdoeken omwikkelen tot een stevige rollade en in marstempo naar buiten waar we met zijn allen op de grote tafel minuten lang moesten rollen om een mooi stevig kleed te krijgen. Wat waren we blij met onze party outfit voor deze dag (de overall). Zo nu en dan een Flugeltje tussendoor en daar gingen we weer. En tot slot mochten we het kleed uit het plastic halen en met zijn allen bovenop de tafel het kleed omhoog gooien en laten vallen. Grote hilariteit!!

  En omdat we zo hard hadden gewerkt waren we lekker vroeg klaar en konden nog gezellig eventjes kletsen met zijn allen rondom het haardvuur met wederom lekkere hapjes en drankjes. Tussendoor hadden we nog een leuke quiz voor de aanstaande bruid waarmee ze drankjes voor het avondprogramma kon verdienen. Zo leuk dat we hier de ruimte voor kregen.

  We hebben allemaal ontzettend genoten en een super leuke middag gehad. Het prachtige woonkleed is inmiddels in bad geweest en hangt nu te drogen. De aanstaande bruid heeft het vannacht redelijk laat gemaakt, maar stond vanochtend al vroeg op om het kleed op te halen en te laten drogen. Ze is ontzettend blij met dit mooie cadeau en kan niet wachten tot het in de kamer ligt.

  Heel erg bedankt namens ons allemaal.

 3. Betty Dijkstra zegt:

  Lieve Rachel,
  Wat heb ik genoten van mijn tweedaagse Dress to Express workshop. In je warme mooie atelier met een fijne huiselijke sfeer mocht ik me storten op nieuwe technieken, nieuwe ervaringen, nieuwe emoties. Ik ben zo blij dat er wol in mijn leven is..
  Je bent een bijzondere vrouw, een prachtig mens en een fantastische leermeester. Mijn Lady in Red dress is mijn trots en er borrelen heel veel nieuwe ontwerpen en ideeën in mijn hoofd! Dankjewel voor wie je bent, wat je verteld en wat je geeft.
  X Betty

 4. Hennie Annema zegt:

  Beste Rachel en dochter Cosmo,
  Wat was het vanmiddag fantastisch om samen met nog 12 lady’s een prachtig wandkleed te vilten.
  Mijn dochters, bonusdochters, schoonzussen en vriendinnen waren aanwezig. Ik heb genoten en het was een super verrassing wat we gingen doen, maar zeer de moeite waard.
  Bedankt voor je geduld, je uitleg, je enthousiasme en je positieve feedback. Zodra het kant en klaar is en aan de muur hangt zal ik het je laten zien.
  Nogmaals heel veel dank

  • Rachel van der Weerd zegt:

   Beste Hennie,
   Wat is dat mooi om te horen.
   Een enthousiaste, goed lachse en gezellige groep als start van dit nieuwe vilt seizoen.
   Wat een goed begin…

   Geniet van je wandkleed Hennie, met liefde voor je gemaakt door dochters,
   bonusdochters, schoonzussen en vriendinnen. Want dat voelde je.

   Bedankt hiervoor…
   Lieve groet,
   Rachel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *